NAJAVE: 20. Vinistra

06/05/2013 — Leave a comment

10-12.05. 20.Vinistra, Poreč

vinistra-2013-header

Jubilarna, 20. Vinistra, svoja će vrata otvoriti u porečkoj dvorani Žatika od 10. do 12. svibnja te programom i izlagačkim dijelom potvrditi status jedne od vodećih vinskih izložbi u regiji. Program izložbe predvodi jedno od vodećih svjetskih imena na području eno-gastronomije, Georg Riedel, vlasnik tvrtke proizvođača čaša koja nosi njegovo ime. Riedel će na Vinistri predstaviti posebno dizajniranu čašu za malvaziju, novu pridošlicu u njegov proizvodni portfelj koji čine čaše za vina iz najvećih regija svijeta, poput Bordeauxa ili Burgundije. Program izložbe koja slavi dva desetljeća rada će, uz gastronomski dio, obogatiti predavanja vezana uz podizanje konkurentnosti i proizvodnih vještina vinara, kao i iskustva na području vinskog turizma, prekogranične suradnje i vještina u tehnikama vinarstva.

Program će obilježiti niz predavanja koja za cilj imaju razvoj konkurentnosti i rast istarskih vinara. Među njima će se, među ostalim, naći predstavljanje programa pristupnih fondova EU namijenjenih vinarima, primjena rane defolijacije u svrhu povećanje kvalitete grožđa, uloga vinskog turizma u promociji regije i njenog vina, kao i uloga arhitekture i urbanizma u smislu razvoja vinskih regija. Svojevrsni partner ovogodišnje Vinistre je grad Trst, čiji će ugostitelji i predstavnici udruženja sommeliera tog grada ispričati priču ovog povijesnog tržišta za istarska vina.

Već tradicionalni gastronomski dio Vinistre obilježit će kuhari i restorani Istre i Dalmacije, a predstavit će se i Boscolo Etoile Academy, ugledna talijanska kulinarska škola.

Gradonačelnik Poreča, Edi Štifanić, na konferenciji za medije najavio je koncert Gustafa kao jedno od gradskih događanja kojima će se obilježiti Vinistrin jubilej. Također je upozorio na bolju povezanost gradskih ugostitelja i Vinistre. Naime, u danima izložbe porečki će restorani promovirati kulturu stola popularnim cijenama hrane i vina izlagača na Vinistri.

Program: http://bit.ly/10YAzmr

Vidimo se u Poreču!

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.