NAJAVE: 1. međunarodni festival ružičastih vina

27/02/2013 — 1 Comment

08.03.  1. međunarodni festival ružičastih vina, Zagreb

Udruga „WOW – žene i vino“ idejni je pokretač i organizator novog vinskog festivala – Pink Day Zagreb. Festival je  posvećen ružičastom vinu, ženama i njihovom zdravlju kao i humanitarnoj akciji za Autonomnu žensku kuću, a posjetitelji će moći uživati i u drugim sadržajima : edukaciji, kulturi i zabavi.

Na prvi festival ružičastih vina do sada je prijavljen veliki broj hrvatskih vinara, vinara iz regije kao i nekoliko većih hrvatskih  vinskih distributera i uvoznika što garantira veliku paletu ružičastih vina i pjenušaca na manifestaciji.  Po prvi puta će se na hrvatskoj vinskoj sceni, na jednom mjestu, moći dobiti uvid u trendove ružičastih vina u Hrvatskoj i svijetu. Iako ova vina čine mali udio u hrvatskoj vinskoj proizvodnji, trend rasta potrošnje i proizvodnje istih je u porastu i ovaj festival ih u tome podržava.

Sam program festivala  vrlo je raznolik i nuditi će posjetiteljima vinske degustacije i radionice, edukativna predavanja, predstavljanje knjige, izložbu čaša kao i neka druga  ugodna  iznenađenja. A kako su žene organizatorice ovog ružičastog festivala i kako će se festival održati na međunarodni Dan žena 08.03. logično je bilo da se na taj dan dogodi i humanitarna akcija namijenjena ženama  u ovom slučaju Autonomnoj ženskoj kući koja je nevladina, neprofitna organizacija, čija je glavna aktivnost osiguravanje sigurnog mjesta za žene i njihovu djecu koji su preživjele zlostavljanje. U cilju podržavanja ove akcije poznati  dizajner Karim Rašid poklonio je sto ružičastih privjesaka, koji će dobiti posjetitelji festivala koji budu najizdašnji donatori  ove akcije. Da bi humanitarni dio bio što zanimljiviji, potrudit će se nekoliko viđenijih osoba iz javnog života čiji će zadatak biti potaknuti posjetitelje da sakupe što više donacija za Autonomnu žensku kuću.

pink-day-logo

Program: http://bit.ly/V8vGDa

Vidimo se na Dan žena u Muzeju za umjetnost i obrt!

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Objave na portalima – 1st International rosé Wine Festival | Women on wine – žene i vino - 28/10/2013

    […] (video) ; aktualno.hr ; gastro.hr ; menu.hr -enogastro.hr ; Međimurski list – timeout.hr ; enogastrobrutal.com – Simon Marlow ; Svijet u […]

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.