NAJAVE: Dalmacija Wine Expo 2011

22/04/2011 — Leave a comment

29. – 30.04.  Dalmacija Wine Expo 2011, Makarska

Dal­macija Wine Expo postaje središnje mjesto juga Hrvatske za prezentaciju Dalmatin­skih i drugih hrvatskih vina, masli­novog ulja i gas­tronomije općen­ito. Ukratko, izvrsna eno-gastro najava za nadolazeću tur­is­tičku sezonu. Ovo­godišnji expo očekuje preko 150 proizvođača vina i masli­novog ulja iz cijele države, sa naglaskom nar­avno na središnju i južnu Dal­maciju. U samom pro­gramu najavljuje se izbor najboljih restorana Dal­macije, izbor najbol­jeg vina i masli­novog ulja, te niz drugih događanja, prezentacija i tematskih okruglih stolova. Nakon usp­jeha u prvoj godini pos­to­janja, Dal­ma­cija Wine Expo, na pravom je putu da postane neza­o­bi­lazno mjesto na hrvatskoj eno-gastro sceni. Tim mladih nepre­ten­cioznih i vještih organiza­tora sa puno entuz­i­jazma dobar su zalog da usp­jeh ovog dal­matin­skog vin­skog događaja.

Kratki pregled događanja:

“IZLOŽBA” – u adekvatno uređenom prostoru na makarskoj rivi oko 150 izlagača predstaviti će posjetiteljima svoje proizvode u petak i subotu 29. i 30.04. Osim ponajboljih hrvatskih vinara, predstavit će se i mnogi izlagači delicija i maslinovih ulja. Za vrijeme izložbe, kao dodana vrijednost vinarima, pripremljen je i program u sklopu kojeg će poznati sommelieri iz Velike Britanije ocjenjivajati neka od izloženih dalmatinskih vina. Zatim će ispred vinara objasniti svoje ocijene.

“EDUKACIJA” – 200tinjak polaznika, vlasnika restorana, konobara i učenika ugostiteljskih škola dan prije same manifestacije prisustvovati će na radionici na temu “sljubljivanje vina i hrane”.

“IZBOR 40 NAJBOLJIH RESTORANA DALMACIJE” – 300tinjak glasača, kuhara, ugostitelja, vinara, novinara, “opinion makera” dati će svojih 5 favorita u Dalmaciji, te jednog “wine friendly”.

“PERFECT MATCH” – laureati, vlasnici s liste “40 najboljih restorana Dalmacije” te sponzori, novinari i blogeri na slijepo će kušati vina uz 5 dalmatinskih jela, kako bi odlučili koje vino najbolje odgovara uz pojedino jelo.

“STRUČNA PREDAVANJA” – stručna predavanja i radionice su vođene od strane renomiranih stručnjaka i predavača. Teme su relevantne, zanimljive i izuzetno aktualne.

“VIP Wine Party” – organizacijom jednog vrhunsko partya želimo privući pažnju lifestyle magazina. Ući u medijski segment kojem inače vino i gastronomija nisu interesantni. Obratiti se mlađoj populaciji. Pružiti zabavu i opuštanje partnerima, izlagačima i uzvanicima na zatvaranju festivala. Organiziran na bazenu Hotela Dalmacija, s renomiranim voditeljima, izvođačima, hostesama u grčkim togama, finger food-om makarskih restorana, pićima sponzora, humanitarnom lutrijom. Ulazi se isključivo uz pozivnicu. Očekujemo između 500 – 1000 uzvanika.

“ZVIJEZDE KUHINJE” – angažiranjem Hrvatske kuharske elite želimo posjetiteljima pružiti priliku da kušaju vrhunsku gastronomiju, sljubljenu s adekvatnim pićima po prihvatljivim cijenama u petak 29.04. navečer nakon prvog dana sajamskog dijela manifestacije. Kapacitet manifestacije oko 1000 osoba.

“OLEA CROATICA” – Nastavni zavod za javno zdravstvo iz Splita napraviti će kemijsku analizu i organoleptičko kušanje uzoraka prikupljenih iz cijele Hrvatske.

“KULTURNA DOGAĐANJA” – Za vrijeme festivala odvijat će se niz kulturnih i zabavnih događanja, prvenstveno koncerata i izložbi. Raspored kulturnih događanja moći ćete vidjeti uskoro.

Više na  http://2011.dalmacijawineexpo.com/

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.