NAJAVE: Bljak fest

28/01/2013 — 1 Comment

02.02.  3. Bljak fest, Omišalj

Volite li fileke, bijele bubrege, hladetinu, krvavice, plućica na kiselo, svinjske i kokošje nogice, palačinke s crnilom od sipe punjene špinatom, goveđi jezik, kokošje vratove ali i kelj, poriluk i slične “bljakavosti” onda je slijedeće subote Omišalj na otoku Krku pravo mjesto za vas.

Sada već tradicionalni festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine održava se na omišaljskoj placi s početkom u 12:00 sati. U vedroj atmosferi i karnevalskom ozračju moći ćete potpuno besplatno kušati sve gore navedene specijalitete pučke gastronomije pod motom “Bolje da pukne panca, nego da jido zvanca”. Riječ je o staroj omišaljskoj poslovici koja bi u prijevodu značila bolje da je trbuh pun, nego da prazan kruli.

Ideja festivala je skrenutanje pozornosti na pučka jela koja su nepravedno zapostavljena zbog sirovina od kojih su spravljena, a koja u večini situacija završavaju kao otpad.

bljak_fest_cb

Jedno je sigurno – svatko tko dođe naći će nešto što ne voli, ali isto tako nitko iz Omišlja neće otići nezadovoljan ili gladan! Budete dio „pozitivnog ludila“ uz „bljak“ delikatese i ne dozvolite vlastitom želucu da se okreće umjesto vas!

Vidimo se u Omišlju!

Trackbacks and Pingbacks:

  1. [Omišalj, Krk] Bljak Fest: Feb 2 » Taste of Croatia - 03/02/2013

    […] by Enogastrobrutal […]

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.