NAJAVE: 8. međunarodni festival vina i kulinarstva

24/11/2013 — Leave a comment

29-30.11.  8. međunarodni festival vina i kulinarstva, Zagreb

Stigla nam Esplanada 🙂 A stići ćemo mi i njoj.

I ove jeseni, sada već osmi puta, održava se centralni festival vina i gastronomije u Hrvatskoj. U fenomenalnom ambijentu hotela Esplanade u Zagrebu, na površini od oko 2500 m2, okupit će više od 250 izlagača, proizvođača i trgovaca vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja.

8. međunarodni festival vina i kulinarstvaProšlogodišnji festival požnjeo je rekordan uspjeh što u brojkama izgleda ovako: 255 izlagača, 8.000 posjetitelja, 236 akreditiranih novinara od kojih preko 40  iz inozemstva. Brojke koje su festival dovele do vodeće manifestacije u Hrvatskoj pa i šire u domeni vina i gastronomije.

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

8. međunarodni festival vina i kulinarstvaFestival također ima humanitarnu značajku. Dan uoči njegova svečanog otvorenja, 28.11.2013. godine, bit će organizirana humanitarna večera i vinska aukcija.

Posebni gosti festivala biti će grupa inozemnih novinara i trgovaca koji će od 25. studenoga do svečanoga otvaranja upoznavati Hrvatsku i njenu enogastro ponudu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAImpresivan popis izlagača možete pogledati ovdje, a raspored radionica ovdje.

Festival se održava u petak i subotu 29. i 30. studenog u vremenu od 12 do 20 sati, a upad je 100 kuna.

Vidimo se u Esplanadi!

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.