NAJAVA: 2. Pink Day

02/03/2014 — Leave a comment

pink_day_logo_resize

Prošle godine članice udruge “WOW – žene i vino” osmislile su i simbolično na Međunarodni dan žena 8. ožujka otvorile prvi festival koji slavi danas sve popularnija ružičasta vina. Šezdesetak vinara iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske te Bosne i Hercegovine posvjedočilo je izvrsnoj organizaciji i predstavilo dvjestotinjak što pjenušavih što mirnih rosé vina. Ove godine u prostoru muzeja Mimara, uz Festival ružičastih vina, WOW-ice pripremaju i Festival maslinovih ulja „Zeleno, što volim zeleno“, ili kako ga one još nazivaju „Green in Pink“, na kojem će se predstaviti desetak najboljih hrvatskih maslinara iz Istre i Dalmacije.

Uz degustacije rosé vina, pjenušaca i šampanjaca, kao i maslinovog ulja, posjetitelji Pink Day-a moći će prisustvovati i zanimljivim radionicama poput radionice o austrijskim ružičastim vinima ili one o sparivanju WOW  kolačića Petre Jelenić i pjenušca Tomac te predavanju i radionici svjetski poznate stručnjakinje za maslinova ulja JudyRidgway koja će doputovati iz Velike Britanije da bi svoja znanja i iskustva podijelila s hrvatskim maslinarima i svim zaljubljenicima u maslinova ulja.

Humanitarni karakter je uvijek neizostavan dio Pink Day-a. Prošle godine skupljala se donacija za Autonomnu žensku kuću, Zagreb, a svi velikodušni donatori koji su donirali najmanje 100 kuna za ovaj plemeniti cilj, dobili suna dar dizajnerski privjesak Karima Rashida. Ove godine prikupljat će se donacije za KBC Sestre milosrdnice, točnije Odjel pedijatrijske gastroenterologije gdje se liječe mlade djevojke oboljele od anoreksije i bulimije, a svatko tko donira 100 i više kuna imat će pravo zavrtjeti Kolo sreće i osvojiti lijepe darove sponzora.

Radionice (Multimedijski centar)

13.00 – 13.45 PINK SIDE OF AUSTRIA (Refreshing and exciting rosé wines from Austria), Stefanie Lobner, Premium Estates of Austria & Vivat Fina Vina

14.00 – 14.45 “KOLAČIĆI I PJENUŠAC” (sparivanje prvih WOW kolačića s pjenušavim ružičastim vinom), Petra Jelenić & Martina Tomac

15.00 – 15.45 HRVATSKA MASLINOVA ULJA – kušanje ulja s Judy Ridgway

Okrugli stol i predavanje (Multimedijski centar)

16.15 – 17.00 OKRUGLI STOL “MEDIJI I VINO” (sudjeluju urednici tiskovina o vinu/hrani, urednici portala i blogeri

17.30 – 18.30 “OLIVE OIL SCENE 2014” – Judy Ridgway (ugledna svjetska stručnjakinja za maslinova ulja govori o suvremenoj svjetskoj sceni maslinovih ulja)

Festival je otvoren od 12 do 20 sati, a cijene ulaznica su 80,00 kuna za jednu osobu, odnosno 120,00 kuna za par.

Vidimo se u Mimari!

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.