Taste of Croatia

13/07/2011 — 2 Comments

Osvanuo je i taj dan! Eno i gastro entuzijasti, blogerske vertikale hrvatske enogastronomije, najveća nepca od Murskog Središća do Prevlake, od Iloka do Savudrije, hodajuće organoleptičke aparature, službeno su predstavili vlastiti projekt “Taste of Croatia”.

“Taste of Croatia” zamišljen je kao enogastronomski vodič namijenjen strancima, ali i domaćima koje zanima upoznati se s okusima Hrvatske na ležeran i interaktivan način dobivši provjerene informacije iz prve ruke. Četvero blogera, hedonista s dugogodišnjim stažem i vrhunskih poznavatelja hrane i pića, isključivo na temelju osobnog iskustva preporučuju sadržaje – restorane, vinare, lokalne proizvode i enogastronomska događanja u Hrvatskoj.

Taste of Croatia, s lijeva na desno - Goran Zgrablić Manjada, Lada Radin Gastrolada, Morana Zibar Gurwoman, Marinela Prodan Enogastromama

Taste of Croatia, s lijeva na desno – Goran Zgrablić Manjada, Lada Radin Gastrolada, Morana Zibar Gurwoman, Marinela Prodan Enogastromama

Marinela Prodan – EnoGastroMama, Lada Radin – GastroLada, Morana Zibar – Gurwoman i Goran Zgrablić – Manjada pružaju informaciju ljudima koji vole avanturu, radoznali su, spremni istraživati teritorij koji posjećuju, žele upoznati ljude koje stoje iza proizvoda; čuti njihove priče. I upravo sve to, vlastitim snagama, o vlastitom trošku, akumulirali su u projekt na kojem bi im moglo pozavidjeti i Ministarstvo turizma.

U petak, 8. srpnja, u Wine & Watch klubu u Kaptol centru u Zagrebu, prerezana je vrpca i pušten u promet web portal www.tasteofcroatia.org, a s njim u paketu i aplikacija za smartphone na Android platformi.

Aplikacija je vrlo intuitivna za korištenje i izuzetno funkcionalna. U par klikova pruža informaciju o domaćim vinarima i njihovim vinima, proizvođačima ekološki proizvedene hrane, tradicionalnoj gastronomskoj ponudi, što dobrog pojesti i finog popiti, gdje to možete učiniti i kako najbrže geolokacijski doći na sva ta mjesta bez obzira gdje se nalazite unutar Hrvatske.

Kako je bilo na prezentaciji, pogledajte u kratkoj foto reportaži.

Prezentacija TOC aplikacije

Manjada

Gurwoman

GastroLada

EnoGastroMama

Odaziv je bio velik

Vinopija demonstrira vještinu dovedenu do savršenstva

Bilo je tu janjetine, odojka, špeka, luka…

eNOgAStrObRUtaLnA sinhronizacija

Trapan Rubi Rosé 2010 i Saints Heels Rosé 2010

Sponzori prezentacije

Iva Rudolf i Melinda Cossetto

Braća Geržinić

Spremno za uporabu

Hvala sponzorima!!!

Mljac!

Čudesa iz slastičarnice “Orijent” 

Nakon svega, mogu samo reći Hvala vam TOCovci! Tako se to radi!

2 responses to Taste of Croatia

  1. Dobro je. Nakon dugo vremena niz javnih fotaka bez eksponiranja podbratka ili škembe.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.