NAJAVE: Zagreb Wine Gourmet Weekend

11/04/2013 — Leave a comment

19-20.04.  Zagreb Wine Gourmet Weekend

Zg_Wine_Gourmet_Weekend_logo_FINAL

 

Nakon prvog uspješnog izdanja Zagreb Wine Gourmet Weekenda u Gliptoteci HAZU-a i Centru Kaptol 2012., i ovogodišnji ZWGW održat će se na istom mjestu 19. i 20. travnja. Festival će vrata otvoriti u četvrtak 18. travnja kada će biti organizirano nekoliko radionica i prigodni večernji zabavni program koji je postao zaštitno obilježje ove međunarodne vinske i gastronomske manifestacije.

Zagreb Wine Gourmet Weekend (ZWGW) se svrstao među najznačajnije regionalne izložbe vina i gastronomije te postao nezaobilazno mjesto za prezentaciju i promociju vina i hrane domaćim i stranim kupcima i medijima, ali i mjesto na kojem se svi zainteresirani mogu informirati o najnovijim međunarodnim trendovima i iskustvima u području vinarstva i gastronomije. Očekuje se da će ove godine biti nadmašena lanjska brojka od 150 izlagača zbog čega će se dodatno proširiti izlagački dio festivala.

Ni ove godine neće izostati značajna imena svjetske enologije i gastronomije, a popratni programi filmskih projekcija, degustacija, Masterclass kušanja i zabavnog večernjeg programa bit će još zanimljiviji i bogatiji. Posjetitelji će se moći detaljno upoznati s jednim od najzanimljivijih specijalnih vina, portugalskom Madeirom. Ovo mistično vino na više degustacija i sljubljivanja predstavit će Chris Blandy, vlasnik vinarije Blandy’s i predstavnik sedme generacije najznačajnije obitelji koja se bavi  proizvodnjom Madeire. Blandy će na degustaciju donijeti pojedina vina stara gotovo 150 godina. Svoje proizvode na ZWGW-u predstavit će i jedan od najuglednijih talijanskih vinara – Sandro Boscaini, vlasnik vinarije Masi. Poznat kao Mr Amarone, zaslužan je za svjetsku slavu ovog desertnog vina.

Među domaćim chefovima koji će sudjelovati u show cooking programu ističu se Ana Grgić, glavna kuharica zagrebačkog hotela Esplanade, Marina Gaši iz novigradskog restorana Marina, Priska Thuring i Tomislav Gretić, chefovi rovinjskih hotela Lone i Monte Mulini. Kao posebni gosti na ZWGW-u predstavit će se i Ana Roš, najcjenjenija slovenska kuharica iz Hiše Franko iz Kobarida i Slivia Baracchi, chefica toskanskog hotela i restorana Il Falconiere, nositelja Michelinove zvjezdice.

Program: http://bit.ly/10VhCfr

Vidimo se u Gliptoteci!

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.