NAJAVE: Zagreb Wine Gourmet Weekend

09/04/2012 — Leave a comment

13 – 15.04.  Zagreb Wine Gourmet Weekend, Zagreb

Zagreb Wine Gourmet Weekend međunarodni je festival vina i gastronomije. Izrastao je iz četverogodišnje tradicije Zagreb Wine Gourmet Festivala. ZWGW osmišljen je kao mjesto okupljanja domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju.

Zagreb Wine Gourmet Weekend trajat će tri dana, od 13. do 15. travnja u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol. Vrijeme održavanja ZWGW-a optimalno je zbog mogućnosti premijernih prezentacija svježih vina iz prošlogodišnje berbe, ali i zbog proljetnog vremena koje će omogućiti i održavanje vrlo atraktivno zamišljenog vanjskog dijela Festivala. Gliptoteka HAZU odabrana je zbog svog kulturnog značaja, dojmljivih interijera i eksterijera te impozantne veličine, koji vjerno prate filozofiju najvećeg regionalnog eno-gastro događanja. Prostor Centra Kaptol je pak prirodno povezan sa ZWGW-om zbog svoje sadržajnosti – u Centru Kaptol nalazit će se vinoteka u kojoj će biti omogućena kupnja vina prisutnih na ZWGW-u, i to po festivalskim cijenama, dok će u Movieplexu Centra Kaptol biti prikazivane prigodne filmske projekcije te će se odvijati popratna programska događanja poput zanimljivih prezentacija i panela.

Program Zagreb Wine Gourmet Weekenda koncipiran je na način da svim posjetiteljima i izlagačima u atraktivnom prostoru Gliptoteke i Centra Kaptol, u samom centru Zagreba, omogući uživanje u vinu i hrani, pruži priliku za stručnu edukaciju kao i za ostvarivanje poslovnih kontakata. Kako u Zagreb tih dana dolaze svi bitniji proizvođači, poslovni ljudi iz svih srodnih industrija, opinonmakeri te predstavnici medija iz Hrvatske i cijele regije, ZWGW je mjesto na kojem morate biti od 13 do 15. travnja 2012.

Uz degustaciju vina i hrane na izlagačkim mjestima, program predviđa brojne vođene radionice i prezentacije, nekoliko masterclassa sa svjetskim vinarskim zvijezdama, live show cooking,  zanimljive tematske panele sa uglednim gostima iz svih krajeva svijeta, organizirana kušanja za predstvanike poslovne zajednice i medija, te mnoga druga atraktivna iznenađenja za sve posjetitelje i uzvanike. Za kratki predah od živosti festivalskog dijela, tim Zagreb Wine Gourmet Weekenda pripremio vam je i projekcije zanimljivih dokumentaraca sa tematikom vezanom uz vino, gastronomiju i cigare u kinima obližnjeg Centru Kaptol.

Dodatan mamac je i festivalska vinoteka u kojoj će se moći kupiti izložena vina po posebnim festivalskim cijenama.

U petak i subotu Zagreb Wine Gourmet Weekend imati će i bogat večernji dio programa koji će startati odmah nakon zatvaranja službenog dijela izložbe u 19 sati. Gosti će moći uživati u ponudi delicija iz našeg food courta, fine wine bara, beer bara i cigar loungea te u koncertima i glazbi koju će uz poznate DJ-eve ekskluzivno za ZWGW puštati i neki od naših poznatih vinara i chefova.

Ulaznice za festival dostupne su u pretprodaji na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima po pristupačnim cijenama: jednodnevna ulaznica bit će 100kn, dok će trodnevna ulaznica koštati 240kn.

Radno vrijeme:
PETAK, 13. travnja : Poslovni posjetitelji : 11-13 sati • Posjetitelji s ulaznicama : 13-19 sati
SUBOTA, 14. travnja: Poslovni posjetitelji : 11-13 sati • Posjetitelji s ulaznicama : 13-19 sati
NEDJELJA, 15. travnja: Posjetitelji s ulaznicama: 11-17 sati

Program: http://www.zagrebwinegourmet.com/program

Vidimo u Gliptoteci!

 

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.