NAJAVE: Hrvatski festival hrane i vina

24/02/2012 — Leave a comment

02 – 04.03.  Hrvatski festival hrane i vina, Arena Zagreb

Hrvatski festival hrane i vina je prvi sveobuhvatni festival u Hrvatskoj specifično usmjeren na promociju nacionalne kuhinje.

Festival okuplja sve one koji se na profesionalan način bave hranom i vinom: velike i male proizvođače, uzgajivače, ugostitelje i hotelijere.
U Areni Zagreb na više od 5000 kvadratnih metara svoje će proizvode direktno ponuditi desetcima tisuća posjetitelja proizvođači pršuta, kulena, sireva, ulja, rakija, vina i drugog iz svih hrvatskih regija.

 

Program Festivala obuhvaća izlaganje, cooking show na dvije pozornice, kušanje vina i radionice u posebno za to uređenom prostoru, te prodaju proizvoda po festivalskim cijenama. Uz to je osmišljen zabavni program za cijelu obitelj i posebne radionice i igraonice za djecu. Ukratko, to su tri dana promotivno-izlagačke manifestacije uz vrhunski edukativno – zabavni program za stručnjake i širu javnost.

Kako Hrvatski festival hrane i vina ima za cilj dugoročno pomagati razvoj eno-gastro kulture, osniva zakladu Mladi kuhar s ciljem prikupljanja sredstva za dodatno školovanje talentiranih učenika koji sudjeluju na regionalnim i državnim natjecanjima.

Tijekom festivala izabrat će se pojednici koji su najviše doprinijeli razvoju gastronomske kulture u Hrvatskoj te će ih se nagraditi festivalskom nagradom Dika Marjanović Radica, a najavljena je i promocija novog izdanja Vodiča kroz vina Hrvatske, autora Saše Špiranca.

Više na http://www.festivalhraneivina.hr

Vidimo se u Areni Zagreb!

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.