NAJAVE: En primeur kušanje malvazija i graševina

30/01/2013 — Leave a comment

11.02.  En primeur kušanje malvazija i graševina, Zagreb

U ponedjeljak će se u zagrebačkom hotelu Esplanade okupiti više od 50 vinara Istre, Slavonije i Podunavlja s idejom en primeur kušanja malvazija i graševina.

En primeur

U organizaciji udruge vinara i vinogradara Istre, Vinistre, te udruge proizvođača graševine Slavonije i Podunavlja, Graševina Croatica koja okuplja vodeće proizvođače graševine iz pet velikih vinogorja istočne Hrvatske, od daruvarskog do iločkog područja, kušanje će biti prilika da se profesionalci u ugostiteljstvu i vinskoj industriji i posjetitelji, uvjere u kvalitetu vina berbe 2012. Zajednički projekt kušanja nastao je na temelju prvog hrvatskog en primeur-a održanog u organizaciji Vinistre prošle godine.

Kušanje će i ove godine biti podijeljeno u dva vremenska okvira. U početku će, uz predstavljanje osnovnih karakteristika berbe, kušanje biti otvoreno isključivo ugostiteljima, sommelierima, vlasnicima vinoteka, predstavnicima medija te profesionalcima. U popodnevnim satima kušanje će biti otvoreno široj javnosti.

Krauthaker_Matosevic2

Vinistra će za ovu priliku okupiti više od 30 vinara, dok će u ime Graševine Croatice nastupiti oko dvadesetak proizvođača. Posjetitelji će imati priliku kušati više od stotinu uzoraka vina. Iako je kušanje u prvom redu namijenjeno kušanju mladih malvazija i graševina, na događanju će biti prilike kušati i vina drugih godišta, ali koja se još ne nalaze na tržištu.

Vidimo se u Esplanadi!

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.