NAJAVE: 9. dani mladog maslinovog ulja

09/11/2013 — Leave a comment

15-17.11.  9. dani mladog maslinovog ulja, Vodnjan

9. dani mladog maslinovog uljaStudeni u Istri već tradicionalno, ove godine deveti put, donosi manifestaciju koju organizira Grad Vodnjan a očekuju je svi ljubitelji vrhunskih maslinovih ulja i kvalitetne istarske gastronomije – 9. Dani mladog maslinovog ulja (DMMU).

Osim naglaska na važnost i vrijednost mladih maslinovih ulja u svakodnevnoj prehrani i vrhunskoj gastronomiji, manifestacija u Vodnjanu je postala nezaobilazno mjesto okupljanja maslinara i stručnjaka iz područja poljoprivrede, gastronomije, enologa te naravno brojnih posjetitelja kojih je iz godine u godinu sve više.

Ovogodišnja manifestacija u Vodnjanu održat će se od 15. do 17. studenog. Nastali kao jedinstvena manifestacija, Dani mladog maslinovog ulja posebno pridonose afirmaciji maslinovog ekstra djevičanskog ulja kao kvalitetan autohtoni vodnjanski brend.

Dani mladog maslinovog ulja prepoznali su brojni posjetitelji koji već tradicionalno obilaze manifestaciju. Organizatorima je svakako izazov iz godine u godinu ponuditi posjetiteljima nešto više. Bogat program održat će se ove godine pod velikim i malim šatorom te na još ponekim lokalitetima u Vodnjanu.

Ljubitelje maslinovih ulja dočekat će pod velikim šatorom manifestacije više od 200 uzoraka mladog maslinovog ulja, 80 izlagača, specijalno mjesto poznavatelja ulja ali i onih koji će tek postati – Oil Bar – gdje će se moći sudjelovati  i degustirati razna maslinovog ulja uz pomoć stručnog osoblja.

Mali šator je za ovogodišnju manifestaciju lokacija edukacija i zabave. Bogat stručno-edukativni program održavat će se tijekom dana, a u večernjim satima isti prostor se pretvara u zonu zabave i veselja uz bogat glazbeni program.  I naravno, za one najmlađe ove godine nudimo animaciju za dječicu u Kid’s Corner-u te vesele nagradne igre.

dmmu1

Program za devetu godinu manifestacije donosi neke novitete te ih želimo unaprijed najaviti kao izvrstan edukacijski dio koji posjetitelji mogu isprobati, sudjelovati i proživjeti u praktičnom smislu.

Naime, od petka do nedjelje DMMU u Vodnjanu nude sudjelovanje i praktično učenje posjetitelja na Maloj akademiji LF cateringa koju će voditi poznati chef Robert Perić. LF-ov iskusan tim osmislio je vrlo interesantne i kreativne teme koje će se ponuditi u obliku praktičnih radionica. U zasebnom prostoru pod krovom velikog šatora moći će se, uz predhodnu rezervaciju, sudjelovati na vrlo zanimljivim gastro radionicama pod zajedničkim imenom „maslinovo ulje i to je to…“.

Vrlo je važno da se zainteresirani jave na info pult manifestacije minimalno sat vremena prije radionice za koju se namjeravaju prijaviti, a svaka tema radionice predviđa sudjelovanje od maksimalno 10 osoba. Sve radionice osmislio je LF tim, a vodit će ih vrhunski chef Robert Perić. Njegova jela/djela govore, a sklad okusa i mirisa s tanjura pobuđuje sva osjetila. Perić je definitivno jedan od najkompletnijih i najboljih kuhara šire regije. Jednostavnost kuhanja, elegancija kreiranja jela i sezonski izbor namirnica, osnovna su načela gastronomije Cheff-a Roberta Perića. Titula Maestro choccolatier, definira ga i kao inovator u kužini sa svojim čokolatinima koji imaju nadjev od istarskog terana, kremama od tartufa i čokolade, poznat je i po delikatesama kao što su praline s istarskim maslinovim uljem. Sve navedeno definitivno bi trebalo izazvati zazubice kod svih ljubitelja dobre hrane i vrhunskih jela, no ne samo to. Dani mladog maslinovog ulja ove godine zagolicat će sve one koji žele naučiti nešto novo iz kuharskih vještna. Izazov učenja uz vrhunskog Chefa, u uvijetima kreiranim za Malu akdemiju LF-a, je prilika da kroz tematske kuharske radionice provedete nezaboravne trenutke u Vodnjanu od 15. do 17. studenoga.

Detaljan program festivala pogledajte ovdje.

Vidimo se u Vodnjanu!

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.