NAJAVE: 8. dani mladog maslinovog ulja

07/11/2012 — Leave a comment

16. – 18.11.  8. dani mladog maslinovog ulja, Vodnjan

Vodnjanski Dani mladog maslinovog ulja jedinstvena je manifestacija koju u svega tri dana trajanja posjeti preko 20.000 posjetitelja, ljubitelja maslinovog ulja i vrhunskih gastro poslastica.

Ovogodišnje, osmo izdanje Dana mladog maslinovog ulja, svoja će vrata svečano otvoriti u petak, 16. studenoga u 12 sati. U šatoru od čak 1250 metara kvadratnih prezentirat će se više od 80 proizvođača s više od 200 uzoraka maslinovih ulja.

Program će i ove godine biti vrlo bogat. Pored cjelodnevnog predstavljanja izlagača na sajmu, bit će upriličene i mnogobrojne vođene degustacije u Oil baru te stručna predavanja na temu maslinovog ulja i zdrave prehrane. Dio programa koji će se svakodnevno moći „degustirati“ je bogata gastro ponuda i gastro cooking show spravljanja hrane pred publikom.

Cjelodnevni gastro cooking show ove godine pripremat će istarske ugostiteljske škole, 15 mladih istarskih kuharskih nada, poznate tradicionalne konobe i restorani ali i poznati istarski chefovi poput Pina Kuhara, profesora Ljudevita Saba i Poropat. Lf Catering kao voditelj cooking show-a pod vodstvom Roberta Perića pripremat će jela vrhunske, suvremene gastronomije s prizvukom na tradiciju.

Prošle su se godine u neprekidnom pripremanju gastro delicija, u tri dana nizala jela spravljena od ribljih specijaliteta tvrtke Cromaris i mesa boškarina tvrtke AZRRI, kao i vrhunskih slastica proizašlih iz ruku Ljudevita Saba i Roberta Perića te njihovih asistenata. Tako je u tri dana pripremljeno oko 7.000 obroka, sve redom delicija začinjenih mladim maslinovim uljima.
Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu postaju uvaženi centar susreta hrvatskih proizvođača i uljara, ali i međunarodnih gostiju. Opravdanost ulaganja u razvoj maslinarstva i promociju maslinovog ulja već je dosegla zavidne rezultate, stoga je danas maslinovo ulje jedan od brendova po kojem je Hrvatska poznata kako u regiji, tako i u svijetu.

Program: http://bit.ly/RHFjUL

Vidimo se u Vodnjanu!

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.