NAJAVE: 7. dani mladog maslinovog ulja

15/11/2011 — Leave a comment

18. – 20.11.  7. dani mladog maslinovog ulja, Vodnjan

Od 18. do 20. studenog u Vodnjanu održavaju se 7. dani mladog maslinovog ulja, tradicionalni susret sljubljivanja mladih maslinovih ulja, tradicionalnih jela i vrhunske istarske gastronomije koji ove godine ima i međunarodni karakter. Na 1.250 m² prostora pod velikim šatorom, na već tradicionalnom mjestu – velikog parkinga u Vodnjanu, prezentirat će se više od 80 proizvođača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije s preko 100 maslinovih ulja. Vrijednost manifestacije potvrđuju i gostovanja renomiranih svjetskih stručnjaka čije se ime veže uz vrhunska maslinova ulja, poput Marca Oreggie.

Program će i ove godine biti vrlo bogat, nudit će se za svakoga ponešto. Pored cjelodnevnog predstavljanja izlagača na sajmu, bit će upriličene i mnogobrojne vođene degustacije u Oil baru te stručna predavanja na temu maslinovog ulja i zdrave prehrane. Dio programa koji će se svakodnevno moći „degustirati“ je bogata gastro ponuda i gastro cooking show spravljanja hrane pred publikom. Udruga Agroturist iz Vodnjana zadužena je za organizaciju dijela programa koji se veže uz stručna predavanja. Vrhunski predavači iz Italije i Hrvatske tri će dana izlagati vrlo interesantne teme. Predavanja su podijeljena u tri dijela. Prvi dio se odnosi na predavanja koja će se održati u Domu mladih, drugi dio odnosi se na vođene degustacije, a treći je dio pod velikim šatorom i uključuje degustiranje „s nogu“, u Oil baru. Biti će organiziran i posjet matičnom kolekcijskom nasadu koji objedinjuje sve sorte maslina s područja naše regije i šire.

Cjelodnevni gastro cooking show pripremat će istarske ugostiteljske škole, poznate tradicionalne konobe i restorani ali i chefovi iz kuhanja pod krovom hotela s pet zvjezdica. Gastronomiju s pet zvjezdica donose hoteli Monte Mulini i Lone iz Rovinja te Sol Coral iz Umaga. Organizator i koordinator velikog gastro showa pod šatorom od petka do nedjelje 7. Dana mladog maslinovog ulja je LF Cattering. Ove godine gastro show i prezentacije posebno će pratiti razvoj, evoluciju istarske gastronomije i kulture maslinovih ulja te njihovog sljubljivanja s istarskom gastronomijom. U gastro programu učestvovati će 45 istarskih ugostitelja od kojih je dvadesetak iz okolice Vodnjana. Ovogodišnji posebni gosti gastro showa bit će vrhunski kuhar i dio sudačkog tima Master Chefa, Tomislav Gretić i Srđana Jevtić, finalistica Master Chefa.

Manifestacija okuplja maslinare i uljare cijele Jadranske euro-regije s ciljem da se širokoj javnosti predstave kvalitete mladog maslinovog ulja, a time i zdrave prehrane. Sve veći interes za manifestaciju dokaz je njezine važnosti u promociji konzumiranja maslinovog ulja i zdrave prehrane. Dani mladog maslinovog ulja pridonose i afirmaciji maslinovog ekstra djevičanskog ulja kao kvalitetnog autohtonog vodnjanskog brenda.

Program: www.dmmu.info/index.php/hr/program/program-dmmu

Vidimo se u Vodnjanu!

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.