Šain-Marelić Pošip Sv. Ivan selekcija ‘08

09/04/2011 — 1 Comment

U staroj korčulanskoj ladanjskoj palači na obroncima čarskog polja smjestila se vinarija Šain-Marelić. Pogled koji se pruža s kamene terase vrlo upečatljivo dočarava stil života nekadašnje korčulanske aristokracije. S terase se direktno ulazi u vinski podrum (izuzetno praktično) u kojem sam imao priliku kušati nekoliko “varijanti” i berbi njihovog pošipa. Najbolje mi je leg’o Sv. Ivan selekcija iz 2008. godine kojeg je proizvedeno svega 5000 litara dobivenih od grozdova s odabranih položaja čarskog polja.

Vino je bistro, prozirno, zlatnožute boje srednjeg intenziteta. Primjetni su sitni mjehurići ugljičnog dioksida na površini, ali dovoljno mali da kasnije ne peckaju po jeziku. Nema tragova kristala.

U nosu se u početku osjete herbalne note iz kojih iskače kamilica i malo pokošene trave. Otvara se med od bagrema koji dominira, prati ga klinčić i zreli ananas u pozadini.

SAMSUNG

U ustima je vino skladno. Srednjeg je do slabije punog tijela, vodenkaste teksture. Sortnost je evidentna, iako mi je okus malo praznjikav. Nos se preslikava u usta, kamilica i med. Alkohol, koji je primjetan na nosu, ugodno grije i u grlu i trbuhu.

After traje minutu-dvije, ali pred kraj postaje sve gorči.

Ubacio bih komentar o vizualnom identitetu. Vino izvana djeluje jeftino. Neugledna socijalistička etiketa može odbiti pogled potencijalnog kupca.

suho, 14,2% alc.

cijena: 100 kn

Pros: pitak, skladan pošip

Cons: cijena, isključivo za sljubljivanje s hranom.

Conclusion: vino me nije razočaralo, ali ni impresioniralo. Nije karakterističan “mirišljavi” pošip, ali je vrlo zahvalan za sljubljivanje s divljim korčulanskim šparogama. Na mjestu proizvođača razmislio bi o novom vizualnom identitetu vina.

SAMSUNG

sljubljivanje:     da da da da da da da da da da

One response to Šain-Marelić Pošip Sv. Ivan selekcija ‘08

  1. Fenomenalno vino ;)))

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.