NAJAVE: 3. TeTa – Festival terana i tartufa

25/09/2012 — Leave a comment

29.09.  3. TeTa – Festival terana i tartufa, Motovun

Ove subote obavezno dođite u Motovun, na Trg Andree Antice, na 3. TeTa – Festival terana i tartufa i isprobajte najbolja vina Motovunštine, ali i okolice, a svoja nepca razveselite okusima tartufa!

Ideja festivala i namjera Općine Motovun i lokalnih vinara je da se na jednom mjestu okupe istarski vinari koji proizvode teran, kako bi se tom najpoznatijem istarskom crnom autohtonom vinu dao značaj koji zaslužuje, a u ugostiteljskim objektima u Motovunu bit će nuđena raznolika jela od tartufa, s naglaskom na ona koja se najbolje sljubljuju s teranom. Izložba i ocjenjivanje terana, koji ćete naravno moći kušati i kupiti, i tartufa, bit će popraćena izborom najvećeg tartufa i nagradnom igrom u kojoj će najsretniji igrač biti nagrađen tartufom „Veli Jože“ – najvećim tartufom na izložbi. Ostale nagrade bit će paketi zlatnih terana s izložbe! Za to vrijeme, u galeriji hotela Kaštel održavat će se projekcije filmova o tartufima.

Program TeTa 2012:

14:00 Početak izložbe

15:00 Otvaranje festivala

16:00 Predstava „Veli Jože se vratio u Motovun“

17:00 Izbor najvećeg tartufa i podjela priznanja vinarima

19:30 Nagradna igra TeTa 2012 – izvlačenje sretnih dobitnika, glavna nagrada tartuf „Veli Jože“ (najveći tartuf na izložbi)

Vidimo se u Motovunu!

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.