Krauthaker Crni pinot ‘08

09/04/2011 — Leave a comment

Polako postajem veliki ljubitelj crnog pinota. Veli frend da to dolazi s godinama. Očigledno su tridesete predodređene za neke stvari.

Vino je granat crvene boje srednjeg intenziteta prema zagasitoj. Bistro je i prozirno bez sedimenta. Suze na stijenki čaše upućuju na viši alkohol.

U nosu prvo pokazuje malo dima, jaku sočnu borovnicu i dosta maline. Za njima se otvara pekmez od miješanih crno-crvenih bobica sa notom cikle u pozadini. Osjeti se trag vanilije i nijansa klinčića. Alkohol, koji malo strši na nosu, nastavlja se nazirati u ustima i nježno grijati u grlu. Aromatski profil se pretočio u usta ali ne živahno kao u nosu. Okus drva smanjuje doživljaj. Osjeća se sortnost, ali kombinacija drvo-dim malo odskače što se nastavlja i u afteru. Vino je srednjeg tijela konzistente strukture. Od negdje mi se u afteru pojavila granny smith jabuka što me malo zbunilo.

Ovo mi je drugi put u mjesec dana da kušam ovo vino na miru. U prvom kušanju me daleko više impresionirao. Eh…morati ću ponovo. Izgleda da mi pH u ustima večeras ne štima.

suho, 14,1% alc.

cijena: 70 kn

Pros: do sada me g. Vlado još nije razočarao.

Cons: kombinacija drvo-dim je izražena i nije mi sjela danas.

Conclusion: dobar crni pinot koji me je u prvom kušanju puno više impresionirao. Kažu treća sreća.

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj