Krauthaker Crni pinot ‘08

09/04/2011 — Leave a comment

Polako postajem veliki ljubitelj crnog pinota. Veli frend da to dolazi s godinama. Očigledno su tridesete predodređene za neke stvari.

Vino je granat crvene boje srednjeg intenziteta prema zagasitoj. Bistro je i prozirno bez sedimenta. Suze na stijenki čaše upućuju na viši alkohol.

U nosu prvo pokazuje malo dima, jaku sočnu borovnicu i dosta maline. Za njima se otvara pekmez od miješanih crno-crvenih bobica sa notom cikle u pozadini. Osjeti se trag vanilije i nijansa klinčića. Alkohol, koji malo strši na nosu, nastavlja se nazirati u ustima i nježno grijati u grlu. Aromatski profil se pretočio u usta ali ne živahno kao u nosu. Okus drva smanjuje doživljaj. Osjeća se sortnost, ali kombinacija drvo-dim malo odskače što se nastavlja i u afteru. Vino je srednjeg tijela konzistente strukture. Od negdje mi se u afteru pojavila granny smith jabuka što me malo zbunilo.

Ovo mi je drugi put u mjesec dana da kušam ovo vino na miru. U prvom kušanju me daleko više impresionirao. Eh…morati ću ponovo. Izgleda da mi pH u ustima večeras ne štima.

suho, 14,1% alc.

cijena: 70 kn

Pros: do sada me g. Vlado još nije razočarao.

Cons: kombinacija drvo-dim je izražena i nije mi sjela danas.

Conclusion: dobar crni pinot koji me je u prvom kušanju puno više impresionirao. Kažu treća sreća.

No Comments

Be the first to start the conversation.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.